Få en professionel vurdering af Musselmalet eller Flora Danica porcelæn, du overvejer at sælge
Porcelæn købes her hos Good Old Days, og vi giver altid en fair vurdering af dine effekter, når vi køber dit finere porcelæn, og vi tager højde for både sorteringen, stand, alder og fabriksmærker, inden vi fastsætter værdien.
Vi køber Musselmalet, Flora Danica og Dahl-Jensen porcelæn – og vi har mange års erfaring med vurdering og opkøb af porcelæn.

Porcelæn købes til fair priser
Musselmalet porcelæn, Flora Danica porcelæn og Dahl-Jensen porcelæn betegnes i dag kollektivt som kongeligt porcelæn. Dette skyldes flere ting, men det er særligt den løbende fusion mellem mærkerne bag, der er årsag til, at effekterne i dag betragtes samlet. Her hos Good Old Days er vi interesserede i alle disse effekter, og vi tilbyder både at vurdere og købe Musselmalet og Flora Danica porcelæn, du ønsker at sælge.
Vores vurdering fastsættes ud fra stand, alder, sjældenhed, efterspørgsel og sortering, og alle vurderinger baseres på over 40 års erfaring. Hvis vi bliver enige om at handle, kan vi i nogle tilfælde aftale gratis afhentning af porcelænet hjemme hos dig. Dermed kommer vi forbi og henter det, så du ikke selv skal håndtere det skrøbelige porcelæn.
Giver du os et kald på 60 21 60 32 allerede i dag, har du mulighed for at få en professionel vurdering af dit porcelæn.
Du kan også vælge i stedet at udfylde vores kontaktformular. Her kan du nemt og hurtigt fortælle, hvilket porcelæn du gerne vil sælge og ønsker en vurdering af. Uanset om det drejer sig om Musselmalet, Flora Danica eller Dahl-Jensen porcelæn, er vurderingen altid både gratis og uforpligtende.
Vi giver altid den HØJESTE pris ud fra vores professionelle vurdering
Et vurderingsmøde er helt GRATIS og UFORPLIGTENDE
Vi er altid yderst fleksible – så kontakt os gerne på e-mail eller telefon, for RÅD, HJÆLP eller en AFTALE
Vi holder ÅBENT alle ugens 7 dage fra kl. 10.00-20.00
Vi betaler med straksoverførsel (bank) eller MobilePay, så du med det samme kan se pengene på din konto
Dagsprisen for guld den 26.03.2025
KARAT | DKK PR. GRAM |
8 karat (333) | 207,00 (kampagnepris) |
14 karat (585) | 364,00 (kampagnepris) |
18 karat (750) | 465,00 (kampagnepris) |
Dagsprisen for sølv den 26.03.2025
RENHED | DKK PR. GRAM |
Tretårnet (830) | 5,24 (kampagnepris) |
Sterling sølv (925) | 5,94 (kampagnepris) |
Sådan foregår salget af dit Musselmalet, Flora Danica eller Dahl-Jensen porcelæn
1.
Du kontakter os på telefon 60 21 60 32 eller benytter vores online formular.
2.
Vi giver en umiddelbar vurdering af dine genstande med tilbud om køb, eller du får blot et godt råd med på vejen. Ønsker du at handle med os fortsætter vi processen.
3.
Vi aftaler et uforpligtende møde for eventuel handel. Mødetid og mødeested afhænger af, om du kommer til os med effekter, eller vi skal komme til dig og afhente dem. Vi kan også aftale, at du sender dine varer, så betaler vi portoen.
4.
Vi indgår eventuelt en handel og du afgør om vi skal betale via en bankoverførsel, så du med det samme kan se pengene på din konto, eller med MobilePay. Du kontrollerer, om du har modtaget din betaling korrekt inden du går ud af døren.
Hvilket porcelæn køber vi?
Vi giver gratis og uforpligtende tilbud på køb af gammelt Musselmalet porcelæn, Flora Danica og Dahl-Jensen figurer.
Sælg porcelæn til os – spørgsmål og svar
HVORDAN FASTSÆTTES PRISEN?
Prisen fastsættes ud fra stand, alder, sjældenhed, efterspørgsel og sortering (1., 2., 3., eller 4. sortering).
Hvis der er dele i porcelænet, som har skår eller hårrevner, har disse enkelte dele ikke den store værdi.
HVAD BETYDER SORTERINGEN?
1. Sortering: Er et produkt, som ingen fejl eller mangler har.
2. Sortering: Er typisk et produkt med små fejl, som eksempelvis små skævheder, nister og glasurmærker.
3. Sortering: Er et produkt med eksempelvis lidt større brændingsfejl
Medarbejdersortering: Produkter, som ansatte hos Royal Copenhagen har købt. Disse produkter svarer ofte til 2. sortering, men kan også være af dårligere sortering.
HVORDAN SER FABRIKSMÆRKET UD?
På Royal Copenhagen er fabriksmærket 3 bølger, på Bing & Grøndahl 3 tårne og på Dahl-Jensen står der DJ.
HVOR FINDES MÆRKET?
På fade, tallerkener og andre genstande, som har glaseret underside, finder man normalt bølgemærket på undersiden af porcelænet.
På porcelæn, som ikke er glaseret i bunden – eksempelvis terriner – kan mærket være placeret inde i bunden, eller det kan være malet på undersiden og dækket af en lille klat glasur.
På chokoladekander finder man ofte mærket udenpå – eller inde i – halsen.
På krus, tepotter og kaffekander kan mærket være placeret under hanken.
I låg finder man sjældent fabriksmærket, men derimod malerens mærke, som normalt vil være det samme som på underdelen. Er det ikke samme malermærke i underdel og låg, kan det tyde på, at låget er købt senere som supplement. De gamle låg har meget let ved at falde af, og det er ikke så få, som er tabt på gulvet.
Hvad kendetegner kongeligt porcelæn?
I starten havde Royal Copenhagen (Den Kongelige Porcelainsfabrik) og Bing og Grøndahl begge deres egen produktion, og selvom de senere fusionerede, bærer porcelænet tydeligt præg af de forskellige teknikker, der er kendetegnet for dem hver især.
Det, vi forstår som kongeligt porcelæn, dækker derfor i dag over effekter fra mange forskellige stel og serier – med meget forskellige udtryk. Vi har dog indgående kendskab til Musselmalet og Flora Danica porcelæn, hvilket gør os i stand til at tilbyde en professionel vurdering af disse effekter.
Hos Good Old Days har vi mange års erfaring med køb af porcelæn, og vi giver altid en fair vurdering af det porcelæn, som du ønsker at sælge. Tøv derfor aldrig med at kontakte os, da du altid vil få en gratis og uforpligtende vurdering. Dine informationer vil desuden ikke vil blive gemt eller videregivet til andre, og de bliver slettet, når kommunikationen er afsluttet.
Fabriksmærket er afgørende for vurderingen
Når vi giver en pris i forbindelse med opkøb af porcelæn, tager vi højde for mange forskellige faktorer, der spænder lige fra stand til fabriksmærker. Fabriksmærkerne er i sidste ende det, der vil afgøre, hvilken betegnelse porcelænet har. Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl og Dahl-Jensen har alle deres eget mærke, og vi kigger altid efter disse, når kgl. porcelæn købes.
Herefter vurderer vi effekterne forskelligt, alt afhængigt af om der er tale om musselmalet, Flora Danica eller Dahl-Jensen porcelæn, da de forskellige serier udmærker sig på varierende områder. Du er dermed sikret en professionel vurdering i forbindelse med køb og salg af porcelæn, når du henvender dig til Good Old Days.
Historie – Den Kongelige Porcelainsfabrik
Den danske Porselainsfabrik bliver etableret den 1. maj 1775 i Købmagergade i København under protektion af enkedronning Juliane Marie. Fabrikken er grundlagt af apoteker Frantz Heinrich Müller, som fik monopol på at drive fabrikken i 50 år.
Efter fire økonomiske vanskelige forsøgsår, overtager kongen i 1779 fabrikken, og navnet bliver ændret til Den Kongelige Porcelainsfabrik.
I 1868 kommer fabrikken på private hænder, og i 1882 bliver den overtaget af den succesfulde fajancefabrik Aluminia.
På verdensudstillingen i Paris i 1889 får fabrikken internationalt gennembrud, og fabrikken åbner butikker i Paris, New York og London og antager eksportnavnet Royal Copenhagen.
Selv om Aluminia har overtaget fabrikken, bliver rollerne byttet om cirka 100 år senere. Porcelænsfabrikken lukker i 1969 Aluminia, og fajanceproduktionen fortsætter i meget mindre skala.
Den Kongelige Porcelainsfabrik køber i 1972 Georg Jensen, fusionerer i 1985 med Holmegaard Glasværk og bliver til Royal Copenhagen, som i 1987 fusionerer med Bing og Grøndahl.
Historie – Royal Copenhagen
Royal Copenhagen A/S opstår i 1985 ved fusionen mellem Den Kongelige Porcelainsfabrik A/S og Holmegaards Glasværker A/S.
Royal Copenhagen A/S fusionerer i 1987 med Bing og Grøndahl A/S.
I 2004 bliver produktionen flyttet til Glostrup, men på Frederiksberg ligger stadig et fabriksudsalg. Hovedparten af produktionen foregår nu i Thailand, og de fleste medarbejdere i Danmark er blevet afskediget.
Royal Copenhagen A/S er indtil udgangen af 2012 ejet af den danske investeringsfond Axcel.
I 2013 overtager Fiskars Royal Copenhagen.
Historie – Bing og Grøndahl
Bing og Grøndahl A/S bliver etableret den 19. april 1853 på hjørnet af Vesterbrogade og Rahbeks Allé i København og grundlagt af Frederik Vilhelm Grøndahl og brødrene Meyer Herman Bing og Jacob Herman Bing.
I 1885 bliver Harald Bing eneejer af fabrikken, og i 1895 bliver virksomheden omdannet til et aktieselskab.
Bing og Grøndahl overtager den 1. september 1972 A/S Kronjyden Randers Fajance og Stentøjsfabrik. Stentøjsproduktionen herfra bliver i 1988 flyttet over til Royal Copenhagen.
I 1987 bliver Bing og Grøndahl lagt sammen med konkurrenten Royal Copenhagen.
Forespørg om en gratis og uforpligtende vurdering af dit Musselmalet, Flora Danica eller Dahl-Jensen porcelæn
Her kan du forespørge om en uforpligtende vurdering af dit porcelæn, hvorefter vi gratis vil foretage en vurdering af dine genstande.
Udfyld formularen og vedhæft billeder af de genstande, du gerne vil have en vurdering af.
Du sender flere billeder på én gang, ved at holde CTRL tasten nede, imens du udpeger billederne på din computer eller trække dem til feltet.
Vi anbefaler altid at tage et møde, fordi du på mødet kan få en præcis vurdering af dine genstande.
Hvis du hellere vil kontakte os direkte, kan du sende en mail til antikviteter@goodolddays.dk eller ringe på 60 21 60 32 og få hjælp.
Vi lover dig, at alle dine informationer ikke bliver gemt eller videregivet til andre.
Vi sletter alt, når vores korrespondance er afsluttet!