Har du gammelt Flora Danica porcelæn, du overvejer at sælge?

Få en professionel og uforpligtende vurdering her hos Good Old Days, hvor vi altid tilbyder den bedst mulige pris ved opkøb af Flora Danica porcelæn.

Vi kigger på porcelænets stand, alder, sortering og sjældenhed, inden vi giver dig en pris, og prisen stiger naturligvis, hvis der er tale om dele med stor efterspørgsel.

Vi opkøber alt Flora Danica porcelæn

Flora Danica porcelænet er et af verdens mest eksklusive stel, og du bør derfor altid få foretaget en professionel vurdering, inden du sælger. Her hos Good Old Days har vi stor erfaring med opkøb af Flora Danica porcelæn, og vi tilbyder at foretage en uforpligtende vurdering af dit porcelæn, hvis du går med tanker om at sælge.

Flora Danica står som et af de absolutte hovedværker indenfor botanikken, og de smukke blomsterillustrationer er overført til porcelænsstellet af samme navn, som er bredt anerkendt ikke blot i Danmark, men i hele Europa. Flora Danica porcelænet kan spores helt tilbage til 1790, og vi vil derfor altid kigge på delenes alder ved opkøb af Flora Danica porcelæn, da dette har meget at sige i forhold til værdien.

 Stellet produceres stadig den dag i dag, og den kongelige danske porcelænsfabrik, Royal Copenhagen, holder de gamle håndværkstraditioner i hævd. Det er dog hovedsageligt det gamle porcelæn, der har vores interesse, men vi vurderer og opkøber også nyere Flora Danica porcelæn.

Giver du os et kald på 60 21 60 32 allerede i dag, så har du mulighed for at få en professionel vurdering af Flora Danica porcelæn.

Du kan også vælge at benytte vores kontaktformular, der giver dig mulighed for at vedhæfte billeder af det porcelæn, du ønsker en vurdering af. Vi opkøber både Flora Danica porcelæn og Musselmalet porcelæn, så har du mere end en type gammelt porcelæn, du ønsker at sælge, vurderer vi det gerne samlet. Vi giver dog naturligvis den mest nøjagtige vurdering, hvis vi får mulighed for at se delene fysisk.

Flora Danica stellets oprindelse

Produktionen af det berømte Flora Danica stel, der er udstillet på Amalienborg og Christiansborg Slot, bliver påbegyndt i 1790. I dag er dette stel verdens største bevarede spisestel fra det 18. århundrede. Oprindeligt var Flora Danica navnet på et botanisk illustrationsværk over den danske flora, men Kong Christian den 7. bestemte i 1790, at illustrationerne måtte overføres til et stel – med henblik på at give det som en forsoningsgave til Catharina den Store af Rusland.

 Catharina den Store af Rusland dør dog, inden stellet er færdigt, og modtager derfor aldrig gaven. Stellet overgår derfor til det danske hof. Den samlede produktion af stellet varer 12 år og foregår på den kongelige danske porcelænsfabrik. Det er den nürnbergske maler Johann Christoph Bayer, der står for langt de fleste af stellets illustrationer. Flora Danica bliver hans livsværk. I 1802 bliver produktionen dog beordret standset, og fabrikken leverer de sidste dele i 1803.

Flora Danica porcelænet produceres igen

Flora Danica stellet bliver taget i brug første gang den 29. januar 1803 til kongens fødselsdag. Herefter bliver stellet anvendt til blandt andet statsbanketter, bryllupper og fødselsdage, og noget af stellet går i stykker ved disse lejligheder. Andre dele af stellet går til under branden på Christiansborg Slot i 1884, hvorfor stellet ikke længere er komplet. Det er dog lykkedes at bevare cirka 1500 dele ud af 1802, hvilket gør, at stellet vurderes at være verdens størst bevarede spisestel.

I 1862 genoptages produktionen, men dette Flora Danica stel bliver på mange måder forskelligt fra det oprindelige. Nu vælger man mellem alle de plancher, der har været forlæg til det oprindelige stel, plus 1440 nye plancher, og de æstetiske hensyn kommer til at veje tungt i valget af blomster.

Der er derfor stor forskel på delene fra de forskellige tidsperioder, og dette har naturligvis indflydelse på prisen ved opkøb af Flora Danica porcelæn. Hos Good Old Days tager vi både hensyn til porcelænets alder, stand og sjældenhed, når vi giver vores professionelle vurdering, men også efterspørgslen har stor betydning for værdien. Vi har størst interesse i ældre effekter, men vi køber Flora Danica porcelæn i alle afskygninger, og vi giver altid en fair pris.

Vurdering af opkøb af Flora Danica porcelæn

Hver enkel del Flora Danica porcelæn er kreeret i hånden, og der ligger mange timers arbejde bag de smukke blomstermotiver, der pryder kopper, tallerkener og fade samt alle de øvrige dele fra det eksklusive stel. Normalt er Flora Danica stellet i 1. sortering, men vi har også set det i 2., 3., og 4. sortering, og dette spiller en stor rolle ved opkøb af Flora Danica porcelænet.

Vi giver dog altid en fair og professionel vurdering, og det er helt op til dig, hvorvidt du ønsker at sælge porcelænet til os efterfølgende. Vi opkøber Flora Danica porcelæn fra folk i mange forskellige situationer, men uanset om du har arvet porcelænet, eller du har haft det stående længe, så tilbyder vi en enkel løsning, der kan spare dig for unødigt besvær.

Forespørg om en gratis og uforpligtende vurdering af dit Flora Danica porcelæn

Her kan du forespørge om en uforpligtende vurdering af dit gamle Flora Danica porcelæn, hvorefter vi gratis vil foretage en vurdering af dine genstande.

Udfyld formularen og vedhæft billeder af de genstande, du gerne vil have en vurdering af.

Du sender flere billeder på én gang, ved at holde CTRL tasten nede, imens du udpeger billederne på din computer eller trække dem til feltet.

Vi anbefaler altid at tage et møde, fordi du på mødet kan få en præcis vurdering af dine genstande.

Hvis du hellere vil kontakte os direkte, kan du sende en mail til antikviteter@goodolddays.dk eller ringe på 60 21 60 32 og få hjælp.

Vi lover dig, at alle dine informationer ikke bliver gemt eller videregivet til andre.

Vi sletter alt, når vores korrespondance er afsluttet!