Har du gammelt Flora Danica porcelæn, du overvejer at sælge?

Flora Danica porcelæn vurderes og købes af Good Old Days

Vi køber alt i Flora Danica porcelæn

Flora Danica porcelæn er i dag er verdens mest eksklusive stel. 

Flora Danica blev oprindeligt bestilt som en gave til den russiske kejserinde i 1790. 

Stellet produceres i dag af den kongelige danske porcelænsfabrik, Royal Copenhagen.

Flora Danica står stadig som et af de absolutte hovedværker indenfor botanikken, og er verdens mest eksklusive porcelænsstel – ikke blot i Danmark, men i hele Europa.

Giver du os et kald på 60 21 60 32 allerede i dag, så har du mulighed for at få en professionel vurdering af dit porcelæn.

Produktionen af det berømte Flora Danica stel, der er udstillet på Amalienborg og Christiansborg Slot, bliver påbegyndt i 1790. I dag er dette stel verdens største bevarede spisestel fra det 18. århundrede.

Oprindeligt var Flora Danica navnet på et botanisk illustrationsværk over den danske flora, men Kong Christian den 7. bestemte i 1790, at illustrationerne måtte overføres til et stel – med henblik på at give det som en forsoningsgave til Catharina den Store af Rusland.

Catharina den Store af Rusland dør dog, inden stellet er færdigt, og modtager derfor aldrig gaven.

Stellet overgår derfor til det danske hof.

Den samlede produktion af stellet varer 12 år og foregår på Den Kongelige Porcelainsfabrik. Det er den nürnbergske maler Johann Christoph Bayer, der står for langt de fleste af stellets illustrationer. Flora Danica bliver hans livsværk.

I 1802 bliver produktionen beordret standset, og fabrikken leverer de sidste dele i 1803.

Stellet bliver taget i brug den 29. januar 1803 til kongens fødselsdag.

Flora Danica stellet bliver herefter anvendt til blandt andet statsbanketter, bryllupper og fødselsdage, og noget af stellet går i stykker ved disse lejligheder. Andre dele af stellet går til under branden på Christiansborg Slot i 1884, hvorfor stellet ikke længere er komplet. Det er dog lykkedes at bevare cirka 1500 dele ud af 1802, hvilket gør, at stellet vurderes at være verdens største bevarede spisestel.

I 1862 genoptages produktionen, men dette Flora Danica stel bliver på mange måder forskelligt fra det oprindelige. Nu vælger man mellem alle de plancher, der har været forlæg til det oprindelige stel, plus 1440 nye plancher, og de æstetiske hensyn kommer til at veje tungt i valg af blomster.

Generelt

Det gamle porcelæn er det bedste, da prisen fastsættes ud fra alder, stand, sjældenhed, efterspørgsel og sortering (1., 2., 3., eller 4. sortering).

For at få en nøjagtig og professionel vurdering af dit Flora Danica porcelæn, anbefaler vi, at du ringer til Michael Rydahl på telefon (+45) 6021 6032 for en uforpligtende samtale eller sender os en mail via formularen nederst på denne side.

Vedhæft meget gerne billeder af dit porcelæn, såfremt du har mulighed for det.

NB: Ved handel med brugt Flora Danica, skal der i følge lovgivningen forevises billedlegitimation, som eksempelvis pas, kørekort eller lignende.

Forespørg om en gratis og uforpligtende vurdering af dit Flora Danica porcelæn

Her kan du forespørge om en uforpligtende vurdering af dit gamle Flora Danica porcelæn, hvorefter vi gratis vil foretage en vurdering af dine genstande.

Udfyld formularen og vedhæft billeder af de genstande, du gerne vil have en vurdering af.

Du sender flere billeder på én gang, ved at holde CTRL tasten nede, imens du udpeger billederne på din computer eller trække dem til feltet.

Vi anbefaler altid at tage et møde, fordi du på mødet kan få en præcis vurdering af dine genstande.

Hvis du hellere vil kontakte os direkte, kan du sende en mail til antikviteter@goodolddays.dk eller ringe på 60 21 60 32 og få hjælp.

Vi lover dig, at alle dine informationer ikke bliver gemt eller videregivet til andre.

Vi sletter alt, når vores korrespondance er afsluttet!