Du er her: Forside » Antikviteter » Figurer

Opkøb og vurdering af figurer

Har du nogle spændende figurer i porcelæn stående på hylden, er du kommet til det rette sted.  Vi køber figurer fra Dahl-Jensen, Royal Copenhagen, Bing og Grøndahl, Bjørn Wiinblad, Aluminia, Lyngby m.m. Især kongeligt porcelæn figurer købes og vurderes.

Vi køber også udenlandske figurer, som eksempelvis Hummel, Lladro, Meissen m.m.

Porcelænsfigurer købes

For alle figurer gælder det, at det er de gamle, der er de bedste.

For at få en nøjagtig og professionel vurdering af dine figurer, anbefaler vi, at du ringer til Michael Rydahl på telefon (+45) 6021 6032 for en uforpligtende samtale eller sender os en mail via denne formular.

Vedhæft meget gerne billeder af dine figurer – også bagsiden/bunden – såfremt du har mulighed for det.

Dahl Jensen figurer

Dahl Jensens produktion består af cirka 400 forskellige figurer. Cirka 280 af disse figurer er modelleret af Jens Peter Dahl Jensen personligt. Produktionen består af en smuk serie orientalske figurer, dyre- og fugle figurer, menneskefigurer, og en stor produktion krakelé porcelæn af eksempelvis vaser, skåle lågkrukker, æsker m.m.

Mange typer

Alle figurer er i høj kvalitet, har flotte detaljer, smukke farver, kvalitet og glans. Til forskel fra Royal Copenhagen og Bing og Grøndahl figurer, har Dahl Jensen formået at fremkalde udtryk i sine figurer, hvilket gør dem utroligt livagtige. Derfor er Dahl Jensens porcelænsfigurer særdeles attraktive og ubetinget de mest eftertragtede. Specielt de orientalske figurer og de store dyrefigurer har i dag samleres interesse. En af de mest sjældne figurer er eksempelvis nummer 1261 Indianer til Hest, som købes til høj pris.

Vi køber alle porcelænsfigurer i Dahl Jensen.

Læs mere om Dahl Jensens historie.

Herunder kan du læse lidt om de forskellige mærker

Fabriksmærke og sortering – Dahl Jensen

Hvis Dahl Jensens fabriksmærke er for perioden 1925 – 1928: En krone, hvorunder der står DJ København.

Hvis Dahl Jensens fabriksmærke er for perioden 1928 – 1985: En krone, hvorunder der står DJ Copenhagen Denmark.

Sortering findes ved at se på stemplet på produktet:

1. Sortering er et produkt, som ingen fejl eller mangler har. Disse produkter har ingen ridser igennem fabriksmærket.

2. Sortering er typisk et produkt med små fejl som eksempelvis små skævheder, nister og glasurmærker. Disse produkter har som oftest en ridse vandret igennem fabriksmærket. I meget sjældne tilfælde er ridsen lodret igennem fabriksmærket.

3. Sortering: Er et produkt med eksempelvis lidt større brændingsfejl. Disse produkter har et tykt kryds over fabriksmærket.

Dahl_Jensen_orientalsk_prinsesse

Dahl Jensen figur af orientalsk prinsesse

Royal Copenhagen og Bing og Grøndahl figurer

Royal Copenhagen og Bing og Grøndahl er de to mest kendte danske figurproducenter, og deres smukke figurer er kendt og elsket over hele verden.

Begge fabrikker har en meget stor produktion af både gamle og nye figurer og repræsenterer allerhøjeste kvalitet og håndværk.

Porcelænsfigurerne findes i mange størrelser fra 6-7 cm til store figurer på 50-60 cm og både i porcelæn, keramik, stentøj og bisquit.

Der findes flest porcelænsfigurer i underglasur og enkelte i overglasur. Ved underglasur er porcelænsfiguren dekoreret under glasuren, og ved overglasur ovenpå glasuren.

Sjældne royal copenhagen figurer

Royal Copenhagen har været storproducent af porcelænsfigurer, så der er et meget stort udvalg af disse figurer. Der er både individuelle figurer og figurserier, som er blevet samlerartikler. Figurerne fra Royal Copenhagen er for længst gået ud af produktion og det eneste, der stadig udgives, er de årlige figurserier.

Bing og Grøndahl har produceret et væld af figurer, platter, vaser og stel. Indenfor porcelænsfigurer af mennesker er der produceret mange af børn og forældre sammen, børn alene og børn sammen. Mange af porcelænsfigurerne er klassikere, som eksempelvis legende børn, læsende børn, mor med barn, dreng med hund osv.

Der findes nogle figurer i produktionen fra både Royal Copenhagen og Bing og Grøndahl, som kun er lavet i ganske få eksemplarer, og disse figurer har en høj samlerværdi.

Det samme gør sig gældende for specielle kunstnernavne, som er mere eftertragtede og derfor også mere interessante end andre. Dette gælder eksempelvis for Jeanne Grut og Dahl Jensen.

I øvrigt er porcelænsfigurer ved at være populære igen. Der har været en tendens til, at kongelige porcelæn figurer ikke passede ind i moderne hjem og boligindretning. Tiderne har nu ændret sig, og det er igen ved at være tid til at få de gamle kongelige figurer fundet frem og støvet af.

Vi køber alle figurer fra Royal Copenhagen og Bing og Grøndahl. Skriv til os og sælg Royal Copenhagen figurer til os her – så giver vi en uforpligtende vurdering.

Læs mere om fabrikkernes historie længere nede på siden.

Fabriksmærke og sortering – Royal Copenhagen

Ved Royal Copenhagens stiftelsesmøde den den 1. maj 1775 beslutter man, at fabrikkens varemærke skal være tre bølgestreger, som symboliserer Danmarks 3 vandveje: Øresund, Storebælt og Lillebælt.

Varemærket finder man på næsten alt porcelæn fra Royal Copenhagen.

Kongekronen symboliserer kongehuset som iværksætter.

Fabriksmærket og kronen er forandret gennem tiderne og kan bruges til at aldersbestemme porcelænet.

Mærket kan også variere i størrelse og udseende, fordi det er forskellige malere, der har ført penslen, og hver maler har sin egen måde at male på.

Fra 1775 blev bølgerne malet i hånden, men i 1870’erne begynder Royal Copenhagen at stemple og glasere mærket.

I det ældste porcelæn fremstår bølgemærket som tre jævne bølger – næsten som dønninger. Omkring 1820 bliver bølgemærket til korte, parallelle streger. Senere i 1800-tallet og frem til i dag er det mere spidse bølger.

På figurer sidder mærket oftest helt nede på eller inde i foden, og mærkerne er korte. De kan være vanskelige at få øje på, da de ofte er dækket af stafferingen. Temmelig mange gamle figurer mangler mærker, men kan let identificeres ud fra modellen.

Sortering findes ved at se på stemplet på produktet:

1. Sortering: Er et produkt, som ingen fejl eller mangler har. Disse produkter har ingen lodret ridse igennem de tre bølger.

2. Sortering: Er typisk et produkt med små fejl, som eksempelvis små skævheder, nister og glasurmærker. Disse produkter har altid en ridse lodret igennem de tre bølger.

Medarbejdersortering: Produkter, som ansatte hos Royal Copenhagen har købt. Mærkes altid med 2 til 3 ridser lodret igennem de tre bølger. Disse produkter svarer ofte til 2. sortering, men kan også være af dårligere sortering.

Fabriksmærke og sortering – Bing og Grøndahl

Varemærket for Bing og Grøndahl har siden 1898 været tre tårne. Mærket har været brugt med forskellige indskrifter.

De tre tårne er et ældgammelt symbol på København og stammer fra Absalons borg.

København bruger samme symbol i sit byvåben.

Fabriksmærket i bunden af porcelænet kan bruges til at aldersbestemme porcelænet.

Porcelænet er mærket B & G indtil 1898.

Herefter ses B & G mærket i forening med de tre tårne fra Københavns byvåben.

Efter sammenlægning med Royal Copenhagen i 1987 ændres stemplet til Royal Copenhagen. Dog stemples platter, årsfigurer, samlerobjekter og visse stel fortsat med B & G.

Sortering findes ved at se på stemplet på produktet:

1. Sortering: Er et produkt, som ingen fejl eller mangler har. Disse produkter har ingen vandret ridse igennem de tre tårne.

2. Sortering: Er typisk et produkt med små fejl, som eksempelvis små skævheder, nister og glasurmærker. Disse produkter har altid en ridse vandret igennem de tre tårne.

Kongelig_porcelaenfigur

Kongelig figur

Bjørn Wiinblad figurer

Bjørn Wiinblads produktion af fantastiske figurer og kunstværker er meget omfattende og kendt over det meste af verden.

Hans store og dybe kærlighed til den overdådige orientalske kunst afspejles i hans helt personlige stil og formsprog. I hvert enkelt figur fornemmer man hans store kreativitet og kærlighed til figuren.

Mange af figurerne forestiller mennesker og er fantasifulde og dekoreret med smukke og smilende ansigter. Trekantsnæser og mandelformede øjne er karakteristisk for Bjørn Wiinblad, og gør det let at spotte hans figurer.

Hans lysestager er noget for sig selv. Figuren forestiller et kuglerundt hoved med øjne, næse og mund, Håret er dekoreret i forskellige mønstre og på toppen af hovedet er selve lysestagen.

De originale Bjørn Wiinblad figurer er fra før år 2010.

Der er produceret flest figurer i blå og hvid, men næsten alle figurer findes også i andre farver. Brun / gul og grøn / rosa er nogle af de mest brugte farvekombinationer.

Årstidsfigurerne er nogle af hans mest kendte figurer. De er lavet i både blå / hvid og mulricolor keramik.

På Bjørn Wiinblads eget værksted er produkterne som oftest håndmalede og mere kunstneriske end de fabriksfremstillede værker, han laver for Nymølle og Rosenthal. På hans eget værksted har han eksempelvis lavet en stor produktion af figurer, vaser, lysestager, fade m.m. Disse effekter bevarer værdien fremfor de fabriksfremstillede produkter.

Bjørn Wiinblad er stadig en af de mest sælgende danske kunstnere på verdensplan, og interessen for hans finere ting er vedholdende, især i USA, Japan, Tyskland og Norge.

Specielt hans kvindefigurer, kvindehoveder, urtepotteskjulere, lysestager og årstidsfigurer har vores interesse.

Vi køber alle gamle figurer i Bjørn Wiinblad.

Læs mere om Bjørn Wiinblads historie længere nede på siden.

 

Bjoern_Wiinblad_figurer

Bjørn Wiinblad figurer

-ooOoo-

Dahl Jensens historie

Jens Peter Dahl-Jensen

Jens Peter Dahl-Jensen

 • Født 23. juli 1874 i Nibe
 • Død 12. december 1960 i København

Uddannelse:

 • Uddannet snedker og billedskærer
 • Uddannet på Teknisk Skole i Aalborg
 • Uddannet på kunstakademiet i København 1894 – 1897
 • Privatundervisning hos Vilhelm Bissen (skulptør 1836 – 1913)
 • Undervisning i Berlin og Dresden
 • Undervisning i Schweiz og Italien

Arbejde:

 • Modelmester hos Bing og Grøndahl 1897 – 1917
 • Direktør for Bing og Grøndahl datterselskab “Norden” 1917 – 1925
 • Egen porcelænsfabrik 1925 – 1960
 • Dahl Jensen Porcelænsfabrik lukkede i 1985

Jens Peter Dahl Jensen er født i Nibe i Jylland den 23. juli 1874.

Hans far er snedkermester og hans mor af jysk bondeslægt.

Efter endt uddannelse og udenlandsrejse bliver Dahl Jensen ansat som modelmester hos Bing og Grøndahl, hvor han arbejder i årene 1897 – 1917.

Herefter bliver han direktør for Bing og Grøndahls datterselskab “Norden”. Dette job er dog ikke lige, hvad Dahl Jensen brænder for, så om aftenen laver han figurer i sit private atelier.

I 1923-1924 besøger han sin søns fabrik i Italien og bliver inspireret til at åbne sin egen fabrik. Den 25. august 1925 åbner han således sin egen fabrik på adressen Frederikssundsvej 288 i  Husum. Det viser sig hurtigt, at han har taget den rigtige beslutning og produktionen og efterspørgslen er så stor,at det hurtigt bliver nødvendigt at ansætte flere kunstnere.

I starten er salget primært til USA, og senere til lande i Europa og til sidst i Danmark.

Den 12. december 1960 dør Dahl Jensen i en alder af 86 år. Børnebørnene Anker og Else fortsætter produktionen frem til 1985, hvor de må lukke fabrikken.

Af respekt for Dahl Jensen beslutter de at destruere alle forme og fortegnelser, så ingen af Dahl Jensens produkter nogensinde kan fremstille igen.

På denne måde bevarer de Dahl Jensens ry for stor kunstnerisk og produktionsmæssig kvalitet.

-ooOoo-

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen A/S er et dansk firma, der opstår ved fusionen mellem Holmegaards Glasværker A/S og Den Kongelige Porcelainsfabrik A/S i 1985.

Historie – Den Kongelige Porcelainsfabrik

Den danske Porselinsfabrik bliver etableret den 1. maj 1775 i Købmagergade i København under protektion af enkedronning Juliane Marie. Fabrikken er grundlagt af apoteker Frantz Heinrich Müller, som fik monopol på at drive fabrikken i 50 år.

Efter fire økonomiske vanskelige forsøgsår, overtager kongen i 1779 fabrikken, og navnet bliver ændret til Den Kongelige Porcelainsfabrik.

I 1868 kommer fabrikken på private hænder, og i 1882 bliver den overtaget af den succesfulde fajancefabrik Aluminia.

På verdensudstillingen i Paris i 1889 får fabrikken internationalt gennembrud, og fabrikken åbner butikker i Paris, New York og London og antager eksportnavnet Royal Copenhagen.

Selv om Aluminia har overtaget fabrikken, bliver rollerne byttet om cirka 100 år senere. Porcelænsfabrikken lukker i 1969 Aluminia, og fajanceproduktionen fortsætter i meget mindre skala.

Den Kongelige Porcelainsfabrik køber i 1972 Georg Jensen, fusionerer i 1985 med Holmegaard Glasværk og bliver til Royal Copenhagen, som i 1987 fusionerer med Bing og Grøndahl.

Historie – Royal Copenhagen

Royal Copenhagen A/S opstår i 1985 ved fusionen mellem Den Kongelige Porcelainsfabrik A/S og Holmegaards Glasværker A/S.

Royal Copenhagen A/S fusionerer i 1987 med Bing og Grøndahl A/S.

I 2004 bliver produktionen flyttet til Glostrup, men på Frederiksberg ligger stadig et fabriksudsalg. Hovedparten af produktionen foregår nu i Thailand, og de fleste medarbejdere i Danmark er blevet afskediget.

Royal Copenhagen A/S er indtil udgangen af 2012 ejet af den danske investeringsfond Axcel.

I 2013 overtager Fiskars Royal Copenhagen.

Historie – Bing og Grøndahl

Bing og Grøndahl A/S bliver etableret den 19. april 1853 på hjørnet af Vesterbrogade og Rahbeks Allé i København og grundlagt af Frederik Vilhelm Grøndahl og brødrene Meyer Herman Bing og Jacob Herman Bing.

I 1885 bliver Harald Bing eneejer af fabrikken, og i 1895 bliver virksomheden omdannet til et aktieselskab.

Bing og Grøndahl overtager den 1. september 1972 A/S Kronjyden Randers Fajance og Stentøjsfabrik. Stentøjsproduktionen herfra bliver i 1988 flyttet over til Royal Copenhagen.

I 1987 bliver Bing og Grøndahl lagt sammen med konkurrenten Royal Copenhagen.

-ooOoo-

Bjørn Wiinblads historie

Bjørn-Wiinblad

Bjørn-Wiinblad

 • Født 20. september 1918 i København
 • Død 8. juni 2006 i Kongens Lyngby

Uddannelse:

 • I typografilære i 1935
 • Frederiksberg Teknisk Skole 1936 – 1939
 • Det Kongelige Danske Kunstakademi 1940 – 1943
 • Uddannet som keramiker hos Lars Syberg i Taastrup

Arbejde:

 • Tilknyttet Nymølle Fajancefabrik 1946
 • Startede Bjørn Wiinblads Værksted på Hojskolevej 5 i Kongens Lyngby i 1952
 • Chefdesigner for den tyske Rosenthal fabrik 1956 – 2006
 • Diverse bestillingsopgaver gennem hele hans karriere
 • Indehaver af Bjørn Wiinblads Hus i Østergade i København 1971

Bjørn Wiinblad er søn af typograf Otto Wiinblad og Ebba Wiinblad.

Bjørn Wiinblad har en søster, som er 4 år ældre. De 2 søskende har hele livet igennem et tæt forhold til hinanden.

Bjørn Wiinblad er en fremragende humørfyldt kunstner, som har lyst til at give mennesker glæde. Derfor får han tilnavnet “Naturens Muntre Søn”.

Bjørn Wiinblad har haft utroligt mange opgaver gennem alle årene. Således har flere store hoteller, restauranter og firmaer brugt ham som indretningsarkitekt. Restaurant Wiinblad på Hotel D’Angleterre i København er udelukkende udsmykket med hans design. Det samme gælder for Hilton i London og flere hoteller og restauranter i Japan.

Han har designet figurer, vaser, lysestager, tallerkener, kopper, fade, kander, potter, dåser, platter, møbler, plakater, tekstiler, teaterkostumer, tapeter, puslespil, lamper, tegninger, illustreret 1001-nats eventyr og meget, meget mere.

Ring nu og få en gratis vurdering