Du er her: Forside » Porcelænsfigurer » Royal Copenhagen figurer

Vi køber alle figurer fra Royal Copenhagen.

Generelt

For alle figurer gælder det, at det er de gamle, der er de bedste. Hos Good Old Days opkøber vi gerne dine gamle porcelænsfigurer fra bl.a. Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl, Dahl Jensen, Bjørn Wiinblad samt andre porcelænsfigurer.

For at få en nøjagtig og professionel vurdering af dine figurer, anbefaler vi, at du ringer til Michael Rydahl på telefon (+45) 6021 6032 for en uforpligtende samtale eller sender os en mail via denne formular.

Vedhæft meget gerne billeder af dine figurer – også bagsiden/bunden – såfremt du har mulighed for det.

Royal Copenhagen figurer

Royal Copenhagen  er en af de mest kendte danske figurproducenter, og fabrikkens smukke figurer er kendt og elsket over hele verden.

Fabrikken har en meget stor produktion af både gamle og nye figurer og repræsenterer allerhøjeste kvalitet og håndværk.

Porcelænsfigurerne findes i mange størrelser fra 6-7 cm til store figurer på 50-60 cm og både i porcelæn, keramik, stentøj og bisquit.

Der findes flest porcelænsfigurer i underglasur og enkelte i overglasur. Ved underglasur er porcelænsfiguren dekoreret under glasuren, og ved overglasur ovenpå glasuren.

Fabrikken har været storproducent af porcelænsfigurer, så der er et meget stort udvalg af disse figurer. Der er både individuelle figurer og figurserier, som er blevet samlerartikler. Figurerne fra Royal Copenhagen er for længst gået ud af produktion og det eneste, der stadig udgives, er de årlige figurserier.

Der findes nogle figurer i produktionen fra Royal Copenhagen, som kun er lavet i ganske få eksemplarer, og disse figurer har en høj samlerværdi.

Det samme gør sig gældende for specielle kunstnernavne, som er mere eftertragtede og derfor også mere interessante end andre. Dette gælder eksempelvis for Jeanne Grut.

I øvrigt er porcelænsfigurer ved at være populære igen. Der har været en tendens til, at kongelige porcelænsfigurer ikke passede ind i moderne hjem og boligindretning. Tiderne har nu ændret sig, og det er igen ved at være tid til at få de gamle kongelige figurer fundet frem og støvet af.

Vi køber alle figurer fra Royal Copenhagen.

Fabriksmærke og sortering

Ved Royal Copenhagens stiftelsesmøde den den 1. maj 1775 beslutter man, at fabrikkens varemærke skal være tre bølgestreger, som symboliserer Danmarks 3 vandveje: Øresund, Storebælt og Lillebælt.

Varemærket finder man på næsten alt porcelæn fra Royal Copenhagen.

Kongekronen symboliserer kongehuset som iværksætter.

Fabriksmærket og kronen er forandret gennem tiderne og kan bruges til at aldersbestemme porcelænet.

Mærket kan også variere i størrelse og udseende, fordi det er forskellige malere, der har ført penslen, og hver maler har sin egen måde at male på.

Fra 1775 blev bølgerne malet i hånden, men i 1870’erne begynder Royal Copenhagen at stemple og glasere mærket.

I det ældste porcelæn fremstår bølgemærket som tre jævne bølger – næsten som dønninger. Omkring 1820 bliver bølgemærket til korte, parallelle streger. Senere i 1800-tallet og frem til i dag er det mere spidse bølger.

På figurer sidder mærket oftest helt nede på eller inde i foden, og mærkerne er korte. De kan være vanskelige at få øje på, da de ofte er dækket af stafferingen. Temmelig mange gamle figurer mangler mærker, men kan let identificeres ud fra modellen.

Sortering findes ved at se på stemplet på produktet:

1. Sortering: Er et produkt, som ingen fejl eller mangler har. Disse produkter har ingen lodret ridse igennem de tre bølger.

2. Sortering: Er typisk et produkt med små fejl, som eksempelvis små skævheder, nister og glasurmærker. Disse produkter har altid en ridse lodret igennem de tre bølger.

Medarbejdersortering: Produkter, som ansatte hos Royal Copenhagen har købt. Mærkes altid med 2 til 3 ridser lodret igennem de tre bølger. Disse produkter svarer ofte til 2. sortering, men kan også være af dårligere sortering.

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen A/S er et dansk firma, der opstår ved fusionen mellem Holmegaards Glasværker A/S og Den Kongelige Porcelainsfabrik A/S i 1985.

Historie – Den Kongelige Porcelainsfabrik

Den danske Porselinsfabrik bliver etableret den 1. maj 1775 i Købmagergade i København under protektion af enkedronning Juliane Marie. Fabrikken er grundlagt af apoteker Frantz Heinrich Müller, som fik monopol på at drive fabrikken i 50 år.

Efter fire økonomiske vanskelige forsøgsår, overtager kongen i 1779 fabrikken, og navnet bliver ændret til Den Kongelige Porcelainsfabrik.

I 1868 kommer fabrikken på private hænder, og i 1882 bliver den overtaget af den succesfulde fajancefabrik Aluminia.

På verdensudstillingen i Paris i 1889 får fabrikken internationalt gennembrud, og fabrikken åbner butikker i Paris, New York og London og antager eksportnavnet Royal Copenhagen.

Selv om Aluminia har overtaget fabrikken, bliver rollerne byttet om cirka 100 år senere. Porcelænsfabrikken lukker i 1969 Aluminia, og fajanceproduktionen fortsætter i meget mindre skala.

Den Kongelige Porcelainsfabrik køber i 1972 Georg Jensen, fusionerer i 1985 med Holmegaard Glasværk og bliver til Royal Copenhagen, som i 1987 fusionerer med Bing og Grøndahl.

Historie – Royal Copenhagen

Royal Copenhagen A/S opstår i 1985 ved fusionen mellem Den Kongelige Porcelainsfabrik A/S og Holmegaards Glasværker A/S.

Royal Copenhagen A/S fusionerer i 1987 med Bing og Grøndahl A/S.

I 2004 bliver produktionen flyttet til Glostrup, men på Frederiksberg ligger stadig et fabriksudsalg. Hovedparten af produktionen foregår nu i Thailand, og de fleste medarbejdere i Danmark er blevet afskediget.

Royal Copenhagen A/S er indtil udgangen af 2012 ejet af den danske investeringsfond Axcel.

I 2013 overtager Fiskars Royal Copenhagen.

Ring nu og få en gratis vurdering