Du er her: Forside » Antikviteter » Georg Jensen antik vurderes

Georg Jensens designervarer er meget eksklusive, og derfor giver vi altid en høj pris for disse varer. Vi opkøber f.eks. gerne Georg Jensen bestik og smykker.

Udover kunstnernavnet  har: alder, stand, graveringer, efterspørgsel m.m. betydning for prisen.

Generelt

Georg Jensen design giver vi altid en høj pris for!

For at få en nøjagtig og professionel vurdering af dine Georg Jensen designer varer, anbefaler vi, at du ringer til Michael Rydahl på telefon (+45) 6021 6032 for en uforpligtende samtale eller sender os en mail via denne formular.

Vedhæft meget gerne billeder af dine Georg Jensen designervarer, såfremt du har mulighed for det.

NB: Ved handel med guld og sølv, skal der i følge lovgivningen forevises billedlegitimation, som eksempelvis pas, kørekort eller lignende.

Georg Jensen Design

Georg Jensen er et af Skandinaviens mest kendte og verdensberømte brands indenfor design af smykker, ure, livsstilsvarer, køkkenudstyr, skåle, bestik, tepotter, lysestager og produkter til højtiderne.

Georg Jensen design står ubetinget for høj kvalitet og unikke designs og har i over 100 år skabt mange forskellige kollektioner i et ekstremt højt æstetisk niveau og i et tidsløst, stilrent og enkelt design af unik håndværksmæssig kvalitet.

Designervirksomheden Georg Jensen bliver skabt den 19. april 1904, da sølvsmed og skulptør Georg Jensen etablerer sit eget værksted i København.

Georg Jensens egen filosofi er at skabe et design med både funktionalitet og skønhed. Som kunstner er han præget af sin tid, selv om hans sølvarbejder ikke kan karakteriseres som Art Nouveau. Han benytter ganske vist plante-, frugt- og dyremotiver som forbilleder, men han tilføjer sin helt egen karakteristiske energi til stilen. Derfor kan Georg Jensens unikke design med klare flydende former beriget med udsøgte skulpturelle udsmykninger, stiliserede blomster og frodige drueklaser genkendes den dag i dag.

Fra starten har Georg Jensens egen håndværksevne været kombineret med hans enestående evne til at finde talentfulde designere at samarbejde med, som eksempelvis Arne Jacobsen, Henning Koppel, Sigvard Bernadotte og Nanna Ditzel – og de er alle kendt som den absolutte top inden for designere.

Georg Jensen A/S bliver i 1972 købt af Royal Copenhagen, og i 1987 bliver virksomheden et datterselskab i Royal Scandinavia koncernen.

I dag stræber Georg Jensen virksomheden efter at bevare idegrundlaget og samtidig skabe nye ideer og grundprincipper til designs og produkter med relevans for den moderne forbruger. Dette har gjort, at virksomheden i dag er en af Danmarks mest succesrige designvirksomheder med en stor eksport til udlandet og mange butikker verden over.

Georg Jensen er i Danmark bedst kendt for sølvtøj, som forhandles i en lang række lande, men virksomheden markedsfører sig også internationalt med smykker.

Størstedelen af virksomhedens produktion eksporteres.

Vi køber alt i Georg Jensen designervarer.

Georg Jensens historie

Georg Jensen

Georg Jensen

 • Født 31. august 1866 i Rådvad
 • Død 2. oktober 1935 i Hellerup

Uddannelse:

 • Uddannet som guldsmed i 1884
 • Teknisk skole
 • Uddannet som billedhugger på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1887 – 1892

Arbejde:

 • Hjælperdreng på Rådvad Knivfabrikker i 1879
 • I lære hos guldsmed A. Andersen i Skt. Pedersstræde, København 1880 – 1884
 • Guldsmed hos Guldsmed Holm i Sværtegade, København 1884 – 1886
 • Medhjælper i Steins atelier 1884 – 1886
 • Kunstner hos Fajancefabrikken Aluminia
 • Kunstner hos Hofbronzestøber Rasmussen
 • Kunstner hos P. Ipsens Enke
 • Kunstner hos Bing og Grøndahl 1898 – 1900
 • Eget keramiske værksted i en baggård på Nørrebro – senere i Birkerød 1898 – 1906
 • Mestersvend hos Mogens Ballin 1901 – 1903
 • Egen sølvsmedie i Bredgade 36 – senere Knippelsbrogade 4 og Ragnagade 21 1904 – 1935

Georg Jensen vokser op i smukke omgivelser ved Mølleåen, og disse naturoplevelser bliver senere inspiration for ham som kunstner.

I 1889 udstiller han for første gang på Charlottenborg – en portrætbuste -, og i 1891 udstiller han en stor figur – en Høstkarl – som vækker betydelig opmærksomhed.

i 1893 udstiller han figuren – Bueskytte fra Urtiden – som ikke vækker den stor interesse, og i 1896 bliver hans kvindefigur – Flora – afvist.

Georg Jensens første korpusarbejde er en lille sølvtepotte fra 1905, som viser hans stil fuldt udviklet. Samme år deltager han i en udstilling i Hagen i Tyskland og i 1909 på Arts Décoratifs i Paris.

På verdensudstillingen i Bruxelles i 1910 får han guldmedalje, og herefter bliver han kendt i hele Europa. I de følgende år deltager Georg Jensen i udstillinger i Berlin, Gent, San Francisco, Stockholm og Paris, og alle udstillingerne gør Georg Jensen sølv berømt.

i 1920 afholder sølvsmedjen en stor udstilling på Charlottenborg, som bliver en kolossal succes, og for første gang går det rigtigt op for det danske publikum, hvor stor national betydning Georg Jensens Sølvsmedje har fået.

Hans sølvarbejder findes den dag i dag på så at sige alle betydende kunstindustrimuseer over hele verden.

Ring nu og få en gratis vurdering